top of page

Hur ofta är du i naturen?En fråga som jag brukar ställa när jag träffar nya människor. Jag inser ganska snabbt att de flesta av oss inte spenderar särskilt mycket tid i naturen. Hur kommer det sig? 


Jag har två underbara hundar som behöver gå ut varje dag, oavsett väder. Jag har valt att bo nära naturen för att jag behöver vara i den miljön för att må bra. En fördel med att vara hundägare är att vi kommer ut och rör på oss, oavsett väder. Vilket leder mig till en annan insikt, att många som inte har hund har som argument att en hund är en bra motivator för att komma ut och röra på sig. Absolut! 


Men visste ni att en hund som bor i innerstan får i genomsnitt 30 minuters promenad om dagen, fördelat på tre tillfällen. Är inte det märkligt? När du har (vågar påstå) den bästa motivatorn av alla, hunden. Om du inte är hundägare (ännu) så kan jag rekommendera er att låna en hund eller bli hundvakt (här kan du registrera dig), för att känna på hur det är att ha sällskap av en fyrbent kompis som dessutom får med dig ut i naturen. 


Att vara ute i naturen kan ge många vinster för både den fysiska och psykiska hälsan. Friluftslivet spelar därför en viktig roll för folkhälsan. Vissa forskare menar till och med att vi skulle bli lyckligare och känna större livskraft om vi fick en starkare koppling till naturen.


Jag ser bara fördelar, du får naturligt ljus (blått ljus får vi tillräckligt av redan), frisk luft och en stund för reflektion. Det är precis vad vi moderna människor behöver idag: minskad stress, stärkt kognitiv förmåga och förbättrad psykisk hälsa.    


Jag är nyfiken. Hur ofta är du i naturen? Dela era tankar i Dogstr app, lägg upp en post i vårt flöde 🧡


Vi ses på Dogstr!7 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page