top of page

Att shoppa hållbartJag älskar att skämma bort min hund Penny med en ny leksak eller ett smarrigt märgben då och då. Det gör mig varm i hjärtat när svansen börjar vifta, hennes ivriga hopp och zoomies runt vardagsrummet.


Det kan nog vara det sötaste som finns! Det tråkiga är att de flesta leksakerna som jag köper förstörs inom en kvart, och hur bra är det för miljön (och min plånbok för den delen)? Finns det något sätt att shoppa hållbart när det kommer till hundprylar?


Det händer tyvärr ofta att man köper saker i djuraffären som man inte använder, eller som hunden vägrar att använda.

-“För ett år sedan köpte jag en regnjacka till Penny, och så fort jag tar ut den från garderoben springer hon och gömmer sig! När jag ser henne ha på sig den får jag flashbacks från när jag var liten och mina föräldrar tvingade på mig en alldeles för stor och obekväm skidoverall – så pinsamt!”


Regnjackan ligger kvar i garderoben. Istället skulle jag vilja ge bort eller sälja den second hand, men var gör man det idag?

Nu när jag tänker efter är det inte bara regnjackan. Jag kan komma på minst tio olika saker till som inte används. Vi har fyra koppel, minst fem halsband, tre selen och otroligt många matskålar i olika storlekar…


Varför sitter jag här och skriver om alla saker jag har som aldrig används? Jo, jag vill uppmärksamma dig som läser att tänka på vad du har för prylar hemma. Kanske känner du igen dig?


Vi på Dogstr vill förenkla och möjliggöra för oss hundägare att tillsammans bidra till ett mer hållbart hundliv. Genom att sälja eller köpa använda eller oanvända hundprylar. Vi vill göra det enklare att hitta produkter som produceras lokalt i Sverige eller i Norden, istället för att köpa saker som kommer från USA eller Kina. På så vis kan vi bli snällare mot miljön, som i sin tur påverkar djuren, naturen och samhället.

Snart lanserar Dogstr, en mötesplats för hund och hundliv! På marknadsplatsen “Hundnästet” kommer ni bland annat hitta vårt hundtäcke. Ett win-win koncept, vi får möjlighet att göra en hundägare och förhoppningsvis hund glad med en ny begagnad regnjacka. Och min plånbok blir gladare.

Håll utkik på Anna och Pennys konto på Dogstr, vi har massor med roliga saker som ni kan köpa. Registrera er här idag!


Stay Pawsome, önskar en köpglad matte och bortskämd hund!

Remember,

Anything is pawsible!

Är ni nyfikna på att shoppa hållbart? Diskutera i vårt forum som ni hittar här.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Σχόλια


bottom of page